Östersund spikar truppen – förlänger med Adam Hirsch

Östersunds IK har gjort klart med sin sista pusselbit inför den kommande säsongen. 
De spikar nämligen truppen genom att förlänga med centern Adam Hirsch.
– Jag ser fram emot en till säsong i ÖIK, säger 26-åringen. 

Hockeysäsongen närmar sig och då passar Östersund på att spika sin trupp inför säsongen i HockeyAllsvenskan. 

Den sista pusselbiten till lagbygget blir Adam Hirsch som förlänger kontraktet efter att ha avslutat förra säsongen i Jämtland. 

– Jag ser fram emot en till säsong i ÖIK. Laget ser bra ut och alla är revanschsugna, så det ska bli kul att det nu kör igång, säger Hirsch på klubbens hemsida.

Avslutade säsongen starkt i HockeyAllsvenskan

Adam Hirsch inledde fjolårssäsongen i Kalmar men där blev det bara tre mål och sex assist på 24 matcher och i januari lämnade han sedan den småländska klubben och flyttade upp till Östersund. Där hittade han formen och avslutade säsongen starkt med fyra mål och sex assist på de sista 14 matcherna av grundserien. 

26-åringen var även med och hjälpte ÖIK kvar i HockeyAllsvenskan. Han stod för tre poäng på sex matcher i kvalet mot Västervik där Östersund vann med 4-2 i matcher för att behålla sin allsvenska status. 

Hirsch har Hedesunda IF som moderklubb och spelade juniorhockey i Brynäs där han även var ombytt i åtta SHL-matcher. I sin karriär har han mestadels spelat i Hockeyettan innan han fick chansen att ta klivet upp förra året och nu blir han alltså kvar i HockeyAllsvenskan. 

Östersund meddelar att de är klara med lagbygget i och med förlängningen av Adam Hirsch då de nu har två målvakter, sju backar och 14 forwards på kontrakt inför den kommande säsongen.


TV: Det bästa av Filip Forsberg säsongen 23/24

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: