Jeff Marek fick sparken – för att ha läckt draftinformation

I juli kom beskedet att Sportsnet sparkat den populäre radio- och podcastprofilen Jeff Marek. Nu avslöjar The Athletic vad som låg bakom det plötsliga avskedet. 

Sportsnets avskedande av Jeff Marek kom som en blixt från klar himmel för några veckor sedan. Någon förklaring till varför profilen känd från podden 32 Thoughts plötligt tvingades bort från det kanadensiska tv-bolaget erbjöds inte.

Nu har The Athletic avslöjat omständigheterna i ett stort reportage,

De grävande journalisterna Katie Strang och Dan Robson uppger att Marek fick lämna kanalen sedan han blivit föremål för en utredning iscensatt av staten Nevadas spelkontrollsstyrelse, den statliga myndighet som ansvarar för att reglera och övervaka spelverksamhet.

Jeff Marek ska ha försett vän med information

Anledningen till det är att Jeff Marek misstänks ha läckt information om NHL-draften till vännen Mark Seidel, en tidigare NHL-scout som numera jobbar med att publicera egna scoutrapporter online. Eftersom Marek jobbade med Sportsnets sändning från eventet i Las Vegas fick han någon minut i förväg reda på vilka spelare som valdes i första rundan. Han ska ha försett Seidel med den informationen så att han snabbare skulle ha kunnat publicera sina analyser av draftvalen på sociala medier, skriver The Athletic.

Detta gjordes inte i syfte för att använda informationen i spelsyfte, men det var tillräckligt för att skaka om relationen mellan NHL och Sportsnet. Detta ledde sedermera till att Sportsnet valde att avsluta Jeff Mareks anställning.

55-åringen hade jobbat för Sportsnet sedan 2011 och lett flera hockeyprogram både i tv och radio. Vad han kommer att göra härnäst är oklart i skrivande stund.


Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: