Julius Bergman skriver långt kontrakt i Nybro: “Riktigt nöjda”

I januari bröt Julius Bergman med Södertälje för att söka sig vidare. 
Ett slovakiskt äventyr senare skriver han nu på ett treårskontrakt i Nybro. 
– Det är en resa som jag gärna vill vara med på, säger han på klubbens hemsida.

Trots kontrakt till 2025, valde Julius Bergman att lämna Södertälje under den gångna säsongen. Sedan dess har planen för de kommande åren varit diffus, sett utifrån. Nu, efter ett inhopp i slovakiska Slovan Bratislava, skriver han på för Nybro.

– Vi är riktigt nöjda att kunna knyta Julius till oss. Det är en erfaren back i en bra ålder som samlat på sig ovärderlig erfarenhet från flera säsonger i stora ligor så som SHL, SM-Liiga och AHL. I första hand ser jag “Julle” som en tvåvägsback som spelar tufft och som står upp för sina lagkamrater men utöver det finns det mycket hockey i honom. I AHL hade han någon riktigt poängstark säsong likt den senaste säsongen i HockeyAllsvenskan med Södertälje, säger sportchefen Mikael Aaro, på klubbens sajt.

Den tidigare stortalangen fostrades i Karlskrona innan han, via Frölunda, åkte över till Nordamerika. Det blev fem år i AHL innan han återvände till Göteborg för att samla på sig SHL-erfarenhet. Under 2022/23 klev han sedan ner i Hockeyallsvenskan efter en tid i Brynäs.

Kontrakt till 2027: “En back vi ville ha med oss på vår resa”

Efter de röriga åren skriver han nu på ett kontrakt till 2027.

– När vi inledde dialogen med Julius kände jag att han är en back vi ville ha med oss på vår resa framåt för att stabilisera oss i HockeyAllsvenskan över tid. Jag är väldigt glad att vi till slut landade i denna lösning där Julius skrivit på ett treårskontrakt över säsongen 2026/2027, säger Mikael Aaro.

Själv säger Bergman så här om det långa avtalet.

– Jag ville gärna ha ett längre kontrakt och jag kände direkt i samtalen med Micke att det var ömsesidigt. Att få vara med och göra denna resan i tre år känns jättestort för mig. Det ska bli kul att se var vi hamnar.



 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: