Henrik Törnqvist friskförklarad – efter mardrömmen: “Lång väg”

Redan i oktober tog Henrik Törnqvists säsong slut. 
Åtta månaders rehab senare, har LHC-forwarden friskförklarats.
– Det har varit en lång väg mentalt, men det är skönt att vara här nu, säger han i en video i klubbens sociala kanaler. 

När Linköping samlades igen efter uppehållet fanns en viss Henrik Törnqvist med truppen som vanligt. Den 27-årige forwarden från Motala hade blivit friskförklarad i veckan och kunde därmed börja förbereda sig på riktigt inför 2024/25 – efter åtta månaders återhämtning. 

– Jätteskönt. Det har varit långa månader med mycket rehab och egen träning, så det är jätteskönt att vara tillbaka med laget och kunna köra på ordentligt, säger han i klubbens sociala kanaler. 

Törnqvist senaste match var mot Malmö 5 oktober 2023. Sedan dess har han kämpat med en korsbandsskada. 

– Först när jag fick smällen tänkte jag att det inte var så farligt. Jag tänkte att jag skulle åka med upp till Timrå dagen efter, men fick nej från läkarna. En vecka senare såg vi att korsbandet var helt av. Då var det som att en ridå gick ner för ögonen, det var riktigt mörkt och tufft, berättar han.

"Vill komma tillbaka så fort som möjligt"

Det hela gör att han endast har gjort åtta matcher sedan slutet på säsongen 2022/23, men det stoppar honom inte från att sikta mot höjderna han tidigare visat.

– Först och främst ska jag se om jag kan komma ihåg hur man åker skridskor och passar en puck. Sen vill komma tillbaka så fort som möjligt och prestera på min högsta nivå, det är mitt mål nu.


 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: