Förbundet: “En ny era av europeisk damhockey”

Spännande förändring är på gång för damernas Euro Hockey Tour. 
“En ny era av europeisk damhockey”, skriver Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Sverige, Tjeckien, Finland och Schweiz går ihop för att jobba mot damhockeyns utveckling. Detta i ett nytt format av Women’s Euro Hockey Tour.

– Vi ser för varje år att antalet flick- och damspelare ökar, intresset är på frammarsch och den sportliga konkurrensen i världstoppen blir större och större för varje säsong. Att vi har nått fram till det här upplägget, gör att vi ökar möjligheterna för fortsatt utveckling inom både sporten och den kommersiella sidan, säger Svenska Ishockeyförbundets Generalsekreterare Christer Plars, i ett pressmeddelande.

Får möta USA och Kanada

Det hela gäller under de kommande fyra åren, till 2028, och innebär att Sverige, Tjeckien, Finland och Schweiz kommer att få mäta sig mot varandra årligen. Till skillnad från herrarnas motsvarighet kommer de dock att få sällskap av Tyskland vid “ett antal tillfällen”, samt USA och Kanada under de säsonger då det inte spelas ett OS.

– Vi och de övriga lagen i Women’s Euro Hockey Tour är på stark frammarsch och med detta upplägg säkerställer vi en struktur där vi årligen kommer spela matcher som främjar utveckling. Att vi dessutom har säkerställt att vi kommer att möta USA och Kanada i andra sammanhang än mästerskap, under tre av de kommande fyra åren, är väldigt goda nyheter, säger Anders Lundberg, Landslagschef Svenska Ishockeyförbundet.

I Sverige är det SVT som har rättigheterna att visa det hela under fyra säsonger för att öka intresset för damhockeyn.


Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: