Michael McLeod lämnar New Jersey – för spel i KHL

Michael McLeod är en av de spelare som misstänkts för våldtäkt mot en kvinna under Hockey Canadas bankett 2018. Nu gör NHL-centern flytten till KHL och Barys Astana. 

Det var i april 2022 som en kvinna som misstänks ha blivit utsatt för våldtäkten 2018 lämnade in en anmälan mot det kanadensiska ishockeyförbundet Hockey Canada och åtta icke-namngivna män. Efter en lång utredning kom beskedet i januari att polisen i London, Ontario, ombett fem spelare från det kanadensiska JVM-guldlaget 2018 att överlämna sig själva. 

Carter Hart, Dillon Dubé, Cal Foote och Michael McLeod följde Alex Formenton som var först ut, och infann sig på polistationen innan de sedan beviljades ledighet från sina NHL-klubbar utan någon kommentar. 

Två klara för KHL

Sedan dess har Dillon Dubé hittat en ny klubb i Dinamo Minsk i KHL, medan framtiden för de andra fyra varit oviss. Nu har även Michael McLeod skrivit på ett kontrakt över 2024/25. Det blir, även för hans del, spel i den ryska ligan, men i Barys Astana.

Den nu 26-årige McLeod tog sig in i NHL och New Jersey Devils strax efter JVM 2018 och har sedan dess gjort närmre 300 matcher i ligan. Den gångna säsongen stod han för 19 poäng över 45 framträdanden.


Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: