Almtunas glädjebesked: Marcus Karlström förlänger

Marcus Karlström blir kvar i Almtuna en säsong till.
Efter en tid av ovisshet förlänger den erfarne backen. 
– Han har varit en prioriterad och viktig kugge i lagbygget, säger sportchefen, Nicklas Danielsson, på hemsidan.

“Jag vet inte riktigt än vad som kommer att hända – det är klart att man vill uppåt”, sade Marcus Karlström i början av maj angående sin framtid. Tre månader senare kommer Almtuna med en glädjande nyhet kring sin kapten.

– Att vi nått en överenskommelse med Marcus som nyligen förlängt sitt avtal över säsongen 24/25 känns väldigt bra. Under föregående säsong visade Marcus prov på väldigt fina kvaliteter både i sitt ledarskap och speciellt på det sätt han styrde vårt powerplay. I den spelformen var han en av de bästa backarna i ligan utifrån ett statistiskt perspektiv, säger sportchefen, Nicklas Danielsson, på klubbens sajt.

Satte nytt personbästa

Den nu 29-årige Karlström har tidigare representerat Tingsryd, Södertälje och HV71, men det var just under 2023/24 i Almtuna som han stod för karriärens bästa utdelning i en grundserie. Detta med 32 poäng (9+23).

– Det känns väldigt roligt att få vara kvar i Almtuna. Det känns motiverande och spännande att starta upp den nya säsongen med en ny ledning. Jag är väldigt förväntansfull och ser med tillförsikt fram emot säsongen. Förutom att det känns bra att stanna kvar i Almtuna utifrån ett sportsligt perspektiv passar det också perfekt för mig och min familj socialt. Det är jag glad och tacksam för, säger Karlström själv.


 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: