Patrik Laine får grönt ljus – återvänder från NHL:s hjälpprogram

I slutet av januari meddelade Columbus Blue Jackets att Patrik Laine skrivits in i NHL:s hjälpprogram. Ett halvår senare ser nu 26-åringen ut att vara på bättringsvägen. 

“Efter noggranna överläggningar och diskussioner med mitt team och laget har jag fattat vikten av min mentala hälsa och välmående. (…) Jag är tacksam för förståelsen och stöttningen från mitt lag, och våra supportrar, i denna stund”, skrev Patrik Laine när han i januari skrevs in i NHL:s hjälpprogram. 

Nu har den finske stjärnan fått grönt ljus för att återvända, rapporterar Sportsnets Elliotte Friedman, samtidigt som den storvuxne forwarden återhämtar sig från en axelskada som han åtdrog sig under 2023/24.

Har bett om att bli trejdad

Var Laine sedan kommer spela när han är tillbaka i spel är dock ännu oklart. 26-åringen har kontrakt till 2026, men har uttryckt att han vill söka sig vidare från Columbus Blue Jackets.General managern Don Wadell uttryckte nyligen att de kommer att fortsätta leta efter trejd-möjligheter för stjärnan, men att sådana diskussioner pausats till dess att han skrivs ut ur hjälpprogrammet. Nu kan klubbarna börja föra dialoger med Laine. 

Toppvalet från NHL-draften 2016, stod för 52 poäng på 55 matcher 2022/23, men upplevde sedan en omtumlande säsong där han endast hann med nio poäng på 18 matcher innan skadan satte stopp.


 


 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: