Jeff Marek får sparken av Sportsnet

Han har lett den framgångsrika podcasten 32 Thoughts tillsammans med Elliotte Friedman. Nu kommer beskedet att Jeff Marek fått lämna Sportsnet.

Han jobbade med NHL-draften så sent som för en månad sedan. Efter det har det varit tyst kring Sportsnets populäre podcast- och radiopersonlighet Jeff Marek.

Under gårdagen dök det upp ett rykte på X att Marek inte längre jobbar för Sportsnet, utan att han fått lämna tv-kanalen.

Ingen fortsättning för 32 Thoughts?

Det ryktet bekräftades sedermera av flera kanadensiska medier, bland annat Vancouver Province som varit i kontakt med Sportsnet i ärendet. De skriver att Marek gjorde sitt sista framträdande för kanalen i samband med första rundan av NHL-draften i Las Vegas. Efter det lämnade han staden och deltog inte i det avslutande avsnittet för säsongen av 32 Thoughts. Där agerade Elliotte Friedman själv, men utlovade ett säsongsavslutande avsnitt där de största affärerna i NHL:s free agency skulle avhandlas.

Något sådant avsnitt spelades aldrig in.

Någon anledning till avskedandet av Marek har inte givits.

Vad som händer med den omåttligt populära podcasten, som näst efter Spittin' Chicklets, räknas som den största hockeypodden i världen, är oklart. Däremot lär det inte bli någon fortsättning för Mareks dagliga radioshow The Jeff Marek Show som sänts varje vardag under hockeysäsongen och även funnits tillgänglig som podcast.

55-årige Marek hade jobbat för Sportsnet sedan 2011 och lett flera hockeyprogram både i tv och radio. Vad han kommer att göra härnäst är oklart i skrivande stund.


TV: Stanley Cup-slutspelets snyggaste mål

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: