Vinter-OS 2030 går till Frankrike

Sverige var länge med i diskussionen om att få anordna vinter-OS 2030. Nu står det klart att spelen kommer att hållas i Frankrike, samtidigt som OS 2034 hamnar i Salt Lake City.

Läs också: Måns Karlsson: Här är min Tre Kronor-trupp till OS 2030

NHL har nyligen gett klartecken till att ha med sina spelare i OS 2026. Det blir det första deltagandet för första gången på 12 år i mästerskapet. De spelen hålls i Milano, Italien.

Nu står det också klart var vinter-OS 2030 kommer att hållas.

IOK meddelade i dag att Frankrike har valts till arrangör. Spelen kommer att hållas i de franska alperna. Enligt nyhetsbyrån AFP tilldelar IOK Frankrike spelen med förutsättningen att landet kan ge garanti om finansiering.

I Salt Lake City 2034

Senare under dagen kom också rapporter om att Salt Lake City har tilldelats OS 2034. Ett välbekant, men skrämmande, ställe för Tre Kronor. Det var nämligen där OS 2002 hölls när Sverige åkte ut mot Belarus.

Det återstår att se om vi får se NHL-spelare i OS 2030 eller 2034 men klart är att Damkronorna kommer att ha ett spännande lag efter att länge ha gjort en olympisk satsning som ska ge skörd i form av medaljer kommande mästerskap.


TV: Throwback: Lundqvists tröja hissad i New York

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: