Herman Liv förlänger med Örebro: “Har imponerat på oss”

I november fick han för första gången sitta på bänken i SHL. 
Nu meddelar Örebro att man skriver ett tvåårskontrakt med Herman Liv.
– Vi ser Herman som en framtidsman, säger sportchefen Henrik Löwdahl på hemsidan.

Guld i J18-SM, silver i J20-SM, brons i U18-VM. Den gångna säsongen var minst sagt framgångsrik för talangfulle Herman Liv. Så pass att han nu får ett tvåårigt avtal i Örebro

– Jag har trivts väldigt bra sedan dag ett här i Örebro. Jag har fått en bra utbildning och ser verkligen fram emot att fortsätta jobba hårt för att ta nästa steg i min karriär. Det finns mycket att lära från Enroth, Artzen och alla tränare, nu får jag chansen att fortsätta göra det och det ska bli kul att dra igång en ny säsong, säger 17-årige Liv på klubbens hemsida.

“Blir en naturligare del av SHL-laget”

Den unge burväktaren kom till Örebro från HV71 2021, och har sedan slagit sig fram genom juniorlagen. Den gångna säsongens guld var det andra i rad med J18 efter att han 2022/23 även utsågs till hela slutspelets MVP. 

– Herman har imponerat på oss under sina år i Örebrotröjan. Vi ser Herman som en framtidsman och gillar verkligen hans noggrannhet samt höga tävlingsnivå. Att vi nu kan fortsätta jobba tillsammans med Herman i minst två år till, samtidigt som han blir en naturligare del av SHL-laget, känns både spännande och inspirerande, säger sportchefen Henrik Löwdahl.

Chanserna i SHL har ännu inte kommit för 06:an och därmed är detta kontrakt en hybridlösning mellan junior och A-lagsavtal.


TV: Silver igår – guld idag: “En otrolig revansch”

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: