TV: Dennis Hildeby: “Ska visa att jag är redo mentalt”

Dennis Hildebys första säsong i Nordamerika blev succéartad. Den tidigare Färjestadsmålvakten var en av AHL:s bästa målvakter och fick stora lovord för sitt spel – nu siktar han mot NHL-debut.
– Det stora målet är att kallas upp och få starta en match, säger 23-åringen till TSN.

Toronto värvade Dennis Hildeby som överårig när han till vardags var ordinarie i Färjestads J20-lag.

Inför den här säsongen åkte den storvuxna burväktaren över till Nordamerika, och sagan fortsatte där. I AHL fick han stora hyllningar för sitt spel, och ses nu som ett stort löfte för Toronto Maple Leafs.

Under säsongen blev det 41 matcher i farmarligan med över 91 i räddningsprocent och fyra hållna nollor. Dessutom blev han uppkallad och fick vara med NHL-laget under en kortare tid. Någon debut blev det dock inte. Men om det fortsätter på den inslagna vägen är det mycket sannolikt att den kommer nästa säsong.

– Det är svårt att svara på. Det är inte något jag tänker på så mycket under året. Jag försöker bara köra mitt egna race. Det stora målet är att kallas upp och få starta en match. Det är vad man strävar efter.

“Ska göra mitt absolut bästa”

Dennis Hildeby gjorde 28 matcher i SHL för Färjestad innan det blev en flytt till Nordamerika.

Efter en säsong i AHL hoppas han nu också få sin chans att slå sig in i NHL redan till nästa säsong.

– Jag ska göra mitt absolut bästa och visa att jag är redo mentalt. Jag fick mycket positiv feedback under säsongen och de sa åt mig att ha kvar tron på det. Ingen kan förutse framtiden så man får ta det dag för dag och vad som händer händer.


Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: