Erik Anderssons självkritik – efter avskedet i Timrå: “Inte jätteskrämmande”

De tre åren i Timrå blev inte som Erik Andersson hoppades på. 
Efter avskedet är forwarden självkritisk mot sina egna insatser i SHL-klubben. 
– Det kanske inte blev riktigt som jag tänkt mig, säger han till Sundsvalls-Tidning.

Beskedet dröjde medan parterna höll dörren öppen för ett fortsatt samarbete och letade nya lösningar, men till slut meddelade Timrå  i början av juli att Erik Andersson gjort sitt i tröjan. Detta trots att han gärna velat stanna.

– Jo men det är klart att det var ett hett alternativ att fortsätta spela i ett lag, samt i en stad där både jag och familjen trivts väldigt bra, säger han till Sundsvalls-Tidning.

Med sitt hårda jobb i boxplay och fem mot fem, har den nu 30-årige forwarden etablerat sig i SHL. Via HV71 fick han chansen i Rögle innan flyttlasset styrdes vidare till Timrå 2021. Väl där har han dock inte riktigt fått det att stämma.

– Det kanske inte blev riktigt som jag tänkt mig när jag flyttade upp. Det sista året är det som visat vilken hockeyspelare jag är och vill vara, så det var synd att jag inte fick det att stämma fullt ut. Det kanske var ett bra beslut att göra en förändring och pröva något nytt, säger han till ST.

“Inte jätteskrämmande siffror direkt”

Även om det inte varit en stor del av hans spel, riktar Andersson kritik mot sig själv efter att han endast bidragit med 26 poäng över de tre åren i klubben.

– Jag har alltid stått för det hårda jobbet och haft den rollen, men jag hade en förhoppning om att komma upp och utvecklas mer i den offensiva hockeyn. Om man kollar på poängkolumnen så är det väl inte jätteskrämmande siffror direkt, säger han.

Var Andersson spelar nästa säsong är ännu inte klart.


TV: Det bästa från Joe Pavelskis sista säsong

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: