Jevgenij Kuznetsov uppsatt på waivers – för att bryta NHL-avtalet

Efter elva säsonger i NHL närmar sig Jevgenij Kuznetsov en flytt hem till Ryssland. 
Uppgifterna om en sådan följs nu av att den tidigare storstjärnan uppsatt på Waivers. 

Kort efter att Championat uppgett att Jevgenij Kuznetsov ämnar att bryta NHL-avtalet, meddelar nu Carolina Hurricanes att man har placerat 32-åringen på unconditional waivers med syftet att avsluta samarbetet. 

– Båda parter kom till slut fram till att det här var den bästa lösningen, både för spelaren och för laget. Vi tackar Jevgenij för hans tid i laget och önskar honom lycka till, säger Carolinas general manager, Eric Tulsky i ett pressmeddelande.

Denna lösning gör, enligt Daily Faceoff’s Frank Seravalli, att både Hurricanes och Washington Capitals frigjort sig från hans kontrakt. Det betyder även att Kuznetsov väljer bort de sista sex miljoner dollar som han skulle tjänat sista året på kontraktet. Allt detta för att vända hem till Ryssland där ett fyraårskontrakt med SKA St Petersburg väntar enligt Championat.

Det hela ser därmed ut att avsluta en lång och framgångsrik NHL-karriär med 575 poäng på 743 grundseriematcher och ytterligare 73 över 97 slutspelsframträdanden. På meritlistan finns även en Stanley Cup-titel, två VM-guld och tre VM-brons.


TV: Chara myggad under träningen - säljer in sin klubba till Kuznetsov


 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: