Ludwig Byström är tillbaka i MoDo – efter över tio år

2013 lämnade Ludwig Byström MoDo för spel i Färjestad. 
Över tio år senare är han nu tillbaka i sin hemstad. 
– Bara tanken på att få dra på mig MoDo-tröjan igen gör mig pirrig i magen, säger Byström.

Hela vägen från U16 till de första matcherna i SHL/Elitserien, representerade Ludwig Byström sitt MoDo. Därefter styrdes flyttlasset till Karlstad, Texas, Uleåborg och Nürnberg, innan han började blicka hemåt igen. 

Efter att Örnsköldsviks Allehanda rapporterat i april om att det hela kunde ske, meddelar SHL-klubben att man värvat hem den nu 29-årige Ludwig Byström – trots att Paul LaDue redan blivit klar tidigare i veckan. 

– Det känns sjukt roligt och bra att få komma hem och spela för MoDo. Förväntningarna på mig själv är att jag tror och hoppas att jag ska bidra både offensivt och defensivt, och göra det så enkelt som möjligt för våra målvakter och forwards, säger han på klubbens hemsida och fortsätter:
– Vi ska fortsätta bygga på den grymma säsongen som laget gjorde senast och bli ett etablerat och slagkraftigt lag i SHL, säger Byström.

Norlinder fortsatt aktuell

Värvningarna av LaDue och Byström gör att MoDo nu har åtta backar på kontrakt inför kommande säsong. Ändå kan de enligt Expressen fortfarande hålla öppet för en sista. Bestämmer sig Mattias Norlinder för att vända hemåt till Europa väntas MoDo komma fram till en lösning.

– Ludwig är en bra skridskoåkare och besitter ett fint spelsinne. Han är en bra tvåvägsback som vi tror att vi kommer att ha mycket nytta av. Sedan skadar det naturligtvis inte att han är uppvuxen här i Örnsköldsvik och har MoDo i sitt hjärta redan, säger sportchefen Henrik Gradin.


TV: Stanley Cup-slutspelets tio snyggaste mål

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: