Max Tjernström slutar – som 25-åring: “Jag har inte samma driv”

Via ungdomslagen tog sig Max Tjernström till en plats i MoDo. 
Fyra år senare berättar han nu att spelarkarriären är över. 
– Det jag håller på med vill jag göra till 100 procent, säger han till Örnsköldsviks Allehanda. 

Som lovande junior var han med och spelade matcher både i U17- och U18-landslaget. Till slut lönades sig jobbet i ungdomsleden och inför 2020/21 säkrade Max Tjernström en plats i MoDos hockeyallsvenska trupp. Ändå berättar han nu, fyra säsonger senare, om beslutet att hänga upp skridskorna för gott. 

– Jag har inte samma driv och motivation för hockeyn längre. Det jag håller på med vill jag göra till 100 procent och kan jag inte det lägger jag hellre av, säger centern till 
Örnsköldsviks Allehanda.

Avslutade med guld

Tjernström lämnade MoDo och hemstaden, Örnsköldsvik, 2022 och flyttade till Danmark för att spela i SønderjyskE. 2023/24 blev han sedan både dansk mästare och vann den danska cupen. Det blir också det sista som han gör på isen. 

– Det var häftigt att vi vann cupen i februari och sen avslutade säsongen som danska mästare. Riktigt roligt att avsluta karriären med en guldhjälm, säger han till ÖA. 

Nu väntar en civil karriär för Tjernström. 

– Jag har studerat ekonomi på sidan av hockeyn i tre år och nu har jag fått ett jobb på Swedbank samtidigt som jag har lite plugg kvar, berättar han.


TV: Throwback: Lundqvists tröja hissad i New York


 

 


 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: