Wallin om Oskar Steens kontrakt: “Finns överenskommelser”

Oskar Steen hoppades på en fortsättning i NHL, men vände till slut hem. 
Men blir Färjestads nygamla stjärna kvar över hela det långa kontraktet? 
– De här första säsongerna kommer han definitivt att vara här, säger Rickard Wallin till VF.

När Färjestad, efter en tuff dragkamp med Rögle, till slut presenterade Oskar Steen, var det med ett långt kontrakt. 2029 var årtalet som var skrivet och supportrarna jublade över att säkra en hemmafostrad stjärnforward över så lång tid. 

Nu uttalar sig sportdirektören Rickard Wallin om det långa avtalet. 

– Det var mycket på Oskars önskan att skriva ett långt avtal och för vår del passade det bra. Vi landade i fem år och känner oss nöjda med det, att vi ska kunna dra nytta av hans egenskaper och att han ska kunna vara med och bygga den kultur vi vill om hur vi uppfattas, säger han till Värmlands Folkblad.

“Finns överenskommelser i kontraktet”

Oskar Steen menade själv att han självklart hade hoppats på att bli kvar i Nordamerika längre, men att det hela till slut kändes rätt. Kanske var det delvis för att han även har möjligheten att flytta vidare innan det långa avtalet tar slut. 

För VF bekräftar Wallin att det finns överenskommelser i avtalet, men exakt hur de ser ut vill han inte avslöja. 

– Fem år är ett långt avtal, men ansatsen från båda är att han ska vara här i fem år. Sen finns det överenskommelser i kontraktet, men exakt vad håller vi mellan oss. Men de här första säsongerna kommer han definitivt att vara här. Sen handlar det mer om att lämna lite möjligheter beroende på vad som händer, men vi fokuserar på att Oskar ska vara här och det känns bra, säger han.


TV: Mats Lusths drömfemma i Färjestad


 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: