Brynäs värvar Ludvig Persson från NCAA

Brynäs har hittat sin sidekick till Erik Källgren. Det blir Ludvig Persson, som de senaste fyra säsongerna har spelat collegehockey i NCAA.
– En välskolad, hungrig och nyfiken målvakt som är i ett spännande stadie i sin karriär, säger Johan Alcén, sportchef i Brynäs, om nyförvärvet.

Tidigare har vi sett Leksand plocka Jakob Hellsten direkt från NCAA. Nu följer rivalen Brynäs i samma spår och värvar målvakten Ludvig Persson från University of North Dakota.

24-åringen från Göteborg har Härryda som moderklubb, men har också gjort ett antal säsonger i Bäcken. Dessutom blev det tre år i Frölundas juniororganisation innan flytten gick över Atlanten.

“En grym möjlighet för mig"

Nu är han tillbaka i Sverige, och då väntar alltså spel i Brynäs och SHL. 

– Det ska bli fantastiskt roligt och motiverande att få representera en så historisk och framgångsrik förening som Brynäs. Samtidigt är det en grym möjlighet för mig att få testa mig själv i SHL. Jag ser verkligen fram emot att dra igång säsongen med laget och komma till Gävle som jag har hört mycket bra saker om, säger spelaren själv.

Ludvig Persson gjorde först en säsong i förberedelseligan NAHL och gjorde sedan tre år i Miami University innan det sista året spenderades i North Dakota.

Den här säsongen var han också nominerad till Hobey Baker Award som går till NCAA:s bästa spelare.


TV: Throwback: Lundqvists tröja hissad i New York

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: