Andreas Bosson pausar elitsatsningen: “Vill satsa på den civila karriären”

Så sent som i februari gjorde Andreas Bosson succédebut i hockeyallsvenskan med AIK. 
Nu meddelar den 25-årige målvakten att han pausar elitkarriären. 
– Nu är jobbet det primära, säger han till Ljusnan.

Trots en succédebut i AIK och intresse från hockeyallsvenskan, blir det ett uppehåll från elithockeyn för Andreas Bosson. I samma veva som den storvuxne målvakten presenterats som nyförvärv i moderklubben, Alfta GIF, berättar han om valet att satsa mer på civilkarriären. 

– Efter säsongen kände jag att jag var ganska nöjd med att spela i division 1 och vill satsa lite mer på den civila karriären. Ettan är rätt så krävande med många långa resor och man måste jobba trots att du tränar som ett heltidsproffs. Nu är jobbet det primära, men jag funderar fortfarande på vad jag ska syssla med. Det löser sig säkert, säger han till Ljusnan.

Intresse från allsvenskan: “Har inte stämt riktigt”

Den nu 25-årige Bosson har erfarenhet från 148 matcher i hockeyettan och hoppade under den föregående säsongen även in i AIK och hockeyallsvenskan. Debuten mot Mora blev en succé och senare kom även det andra framträdandet i slutspelet. Det hela ledde till nytt intresse från allsvenskan, men inget konkret bud. Nu ska han istället spela i divison två. 

– Jag känner inte att det är något lag som passat mig bra. Det har inte stämt riktigt. Det är mycket som ska klaffa med jobb och boende. Jag tror inte på att vara särbo heller, berättar han.


TV: NHL-säsongens tio snyggaste mål

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: