Otto Koivula är klar för Växjö

Otto Koivula. Så heter Växjös nye spetscenter.
– Otto är en väldigt spännande spelare som kombinerar storlek med fina individuella skills, säger sportchef Henrik Evertsson.

Sent på torsdagskvällen presenterade Växjö Lakers  en ny tilltänkt spetsspelare. Finske Otto Koivula är klar för klubben på ett tvåårskontrakt.

Koivula kommer närmast från New York Islanders organisation. Han har gjort 28 NHL-matcher, men säsongen som gick blev det uteslutande spel i AHL. Där blev det 30 poäng (9+21) på 47 matcher för den 195 centimeter långe och 102 kilo tunge bjässen.

– Otto är en väldigt spännande spelare som kombinerar storlek med fina individuella skills. Vi tycker att Ottos sätt att spela stämmer överens med Lakers sätt att spela, säger sportchef Henrik Evertsson.

Otto Koivula klar för Växjö

Den idag 25-årige Koivula slog igenom säsongen 16/17, då han utsågs till årets rookie i finska ligan. 2018 tog han klivet till Nordamerika, och där har han blivit kvar sedan dess. 

– Jag blev väldigt glad när möjligheten att få spela för en sådan prestigefylld organisation som Växjö Lakers dök upp. Det ska bli roligt att få bli en del av vinnarkulturen. Chansen att tävla om mästerskap med ett lag som har en historia av framgång gjorde det till ett enkelt val för mig att komma till Växjö, säger han.


Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: