Arttu Ruotsalainen på marknaden – uppges klar för Frölunda

Arttu Ruotsalainen har vid flertalet tillfällen kopplats ihop med en SHL-flytt. Nu kan det också vara dags – poängspelaren är enligt Göteborgs-Posten klar för Frölunda.

Han har uppgetts vara överens med HV71 tidigare och haft stort intresse från SHL vid flertalet tillfällen. Tidigare idag kom den finske forwarden Arttu Ruotsalainen tillbaka på marknaden.

Då meddelades det att finska stjärnforwarden inte blir kvar i Lugano trots kontrakt över den kommande säsongen. Istället väljer de att plocka in Radim Zohorna i laget.

Arttu Ruotsalainen till Frölunda

Nu uppger Göteborgs-Posten att Frölunda  blir ny klubbadress. Klubben har varit på jakt efter en forward sedan beskedet att Jere Innala skulle till NHL kom. Nu ersätts Innala med en annan finsk forward.

Det blev två säsonger för 26-åringen i Lugano efter att ha vänt hem från ett äventyr i Nordamerika som slutade med 35 NHL-matcher med Buffalo Sabres. Den första säsongen i NL blev det 42 poäng på 52 matcher innan det gick lite trögare under den gångna säsongen. Då blev det bara 14 poäng på 43 matcher.

Tidigare har Arttu Ruotsalainen dominerat hemma i Finland och även gjort ett VM för landet.


TV: Fem NHL-centrar Linus Eriksson ser upp till

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: