NHL-draften 2024: Linus Eriksson till Florida Panthers

Det dröjde lite längre än förväntat. Men när Linus Eriksson väl draftades var det själva Stanley Cup-mästarna som lade ett val i den andra draftrundan på honom.
– En sjukt stor dröm, säger 18-åringen till hockeysverige.se efter att ha plockats som 58:e spelare.

LAS VEGAS (HOCKEYSVERIGE.SE)

Linus Eriksson var en av de svenska spelarna som rankades i området mellan första och andra rundan i NHL-draften. I slutändan fick djurgårdscentern, som var lagkapten för Sverige på U18-VM, ändå en spännande destination.

Det var nämligen nyblivna Stanley Cup-mästarna Florida Panthers som trejdade med Toronto Maple Leafs för att komma upp i draftordningen och ta Eriksson som 58:e spelare.

– Klart man har varit lite nervös, men det här skapar en stor möjlighet och man är här för att ta till vara på stunden och är här med familjen så kul att äntligen få tillhöra ett lag, säger han.

Linus Eriksson: “En sjukt stor dröm”

Att det just blev Florida som plockade upp Eriksson kom som en glad överraskning.

– Det är en sjukt stor dröm och svårt att ta in så här. Jag har kollat mycket på dem så det är sjukt kul att få vara en del av dem nu, säger han.

Innan det är dags att fokusera på den allsvenska säsongen med Djurgården har Linus Eriksson både en NHL-camp och turneringen World Junior Summer Showcase i Michigan att se fram emot.

– Man kommer att minnas den här sommaren väldigt länge. Det här hänt mycket i ens hockeykarriär. Jag har träffat många nya kompisar och kommer att få träffa fler nu när vi drar till Plymouth med landslaget. Jag kommer bara att se tillbaka på det här som en sjukt rolig sommar, en av de bästa i mitt liv.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: