Carl Grundström trejdad till San Jose Sharks

Efter fem och en halv säsong i Los Angeles Kings organisation lämnar Carl Grundström NHL-laget. Under torsdagen trejdades VM-svensken till NHL-jumbon San Jose Sharks.

Under torsdagskvällen meddelade Los Angeles Kings och San Jose Sharks att klubbarna genomfört en trejd. Det stod då klart att den svenske VM-forwarden Carl Grundström skeppats till NHL-jumbon San Jose Sharks i utbyte mot backen Kyle Burroughs.

Grundströms kontrakt löper ut efter helgen, men i och med trejden tar Sharks över rättigheterna och kan bibehålla dessa genom att erbjuda ett kvalificerande erbjudande till den 26-årige västerbottningen.

Andra trejden under tiden i Nordamerika

Detta är andra gången under sina år i Nordamerika som Grundström trejdas, då han vintern 2019 skickades från Toronto Maple Leafs organisation till Los Angeles Kings i en del av utbytet som Kings fick för backen Jake Muzzin som gick i motsatt riktning. Grundström gjorde sin NHL-debut i Kings efter trejden och har sedan dess samlat på sig 236 matcher i NHL för Los Angeles.

Den här säsongen noterades Carl Grundström för tolv poäng (8+4) på 50 matcher för Kings och spelade i våras VM med Tre Kronor, där han stod för tre mål på tio matcher. 

Sharks slutade sist i NHL:s totala tabell den här säsongen efter att bara samlat på sig 47 poäng på 82 matcher i grundserien. Klubben vann NHL:s draftlotteri och väntas under natten till lördag, svensk tid, välja supertalangen Macklin Celebrini med NHL-draftens förstaval.


TV: Dick Axelsson gör comeback i Djurgården

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: