Connor McDavid spelade skadad i Stanley Cup-slutspelet

Connor McDavid stod för ett av historiens bästa slutspel.
Men han var inte hundra procent – coachen Kris Knoblauch bekräftar att superstjärnan led av en skada under slutspelet. 

Det blev ingen Stanley Cup-triumf för Edmonton Oilers som förlorade den sjunde och avgörande finalen mot Florida Panthers. 

Detta trots att Connor McDavid stod för ett av de bästa slutspelen i NHL:s historia. Han gjorde hela 42 poäng på 25 matcher i slutspelet vilket är den fjärde bästa noteringen genom tiderna. 

Bara Wayne Gretzky (47 och 43 poäng) och Mario Lemieux (44 poäng) har gjort fler poäng i ett och samma slutspel. McDavids 34 assists är däremot nytt rekord för flest passningspoäng någonsin i ett Stanley Cup-slutspel. Han vann därmed Conn Smythe Trophy trots att Edmonton inte vann Stanley Cup.

Uppgifter: McDavid kan tvingas till operation

Men trots det så var Edmontonkaptenen inte hundra procent i slutspelet. Tränaren Kris Knoblauch bekräftar nämligen att McDavid led av en skada som hämmade honom. 

– Med Connors skada så är jag inte säker på hur processen kommer att bli nu eller hur illa det var. Jag har inte mycket information om den skadan, säger Knoblauch.

På en fråga om vad är för skada så är coachen dock förtegen. 

– Jag kan inte säga något, det är läkarstaben som får svara på det.

Oilersnation.com har rapporterat att det ska röra sig om en bukskada och att McDavid kan tvingas till en operation för att komma i bukt med problemet inför nästa säsong. 

Även Leon Draisaitl spelade skadad

Även McDavids stjärnkompis Leon Draisaitl led av skador under slutspelets gång och var hämmad till och från. Trots det sköt han tio mål och 31 poäng på 25 matcher men det blev bara 0+3 på sju matcher i finalserien för tysken som inte spelade på sin högsta nivå i finalen. 

Draisaitl var då inte heller helt frisk och enligt Edmontontränaren så var det inte självklart att stjärnan skulle spela i alla matcherna. 

– Leon kämpade igenom flera saker under slutspelet, det var revbenen och händerna. Ibland var det värre och ibland var det bättre men det fanns matcher där vi var osäkra om han ens skulle kunna spela. Men han kämpade verkligen igenom det och spelade väldigt bra trots smärtan, säger Knoblauch.


TV: Connor McDavids historiska slutspel

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: