Filip Engarås skriver nytt AHL-kontrakt

Han har spelat i Nordamerika sedan 2018. Nu står det klart att Filip Engarås blir kvar där. Den tidigare Skellefteå AIK-centern har förlängt sitt avtal med New Jersey Devils farmarlag Utica Comets.

Filip Engarås tycks ha funnit ett hem i Nordamerika.

Efter att ha fått sina AHL-rättigheter trejdade från Bakersfield Condors till Utica Comets för ett och ett halvt år sedan har han varit New Jersey Devils farmarlag trogen.

Det kommer han att vara under 2024/25 också. Under onsdagen kom beskedet att den 25-årige stockholmaren kritat på för ytterligare ett år i AHL.

Under fjolårssäsongen stod han för tolv poäng (6+6) på 53 AHL-matcher för Comets och hade utöver det en framgångsrik sväng i ECHL med Adirondack Thunder, som han sköt sju mål för på 17 matcher i Kelly Cup-slutspelet.

Filip Engarås stängdes av en hel säsong

Filip Engarås lämnade Skellefteå AIK 2018 efter att ha varit ombytt i sex SHL-matcher över två säsonger som junior. Han hamnade på University of Hampshire i den amerikanska collegehockeyn, där han stängdes av från spel ett helt år för att ha spelat professionellt med Skellefteå. Trots det draftades han av Edmonton Oilers 2020.

Efter fyra säsonger på college skrev han AHL-kontrakt med Oilers farmarlag i Bakersfield 2022. Där blev det bara 16 matcher innan trejden till Utica.

I AHL har SDE-produkten svarat för totalt elva mål och 17 poäng på 95 matcher.


TV: Raketen från Falun kan gå i NHL-draften

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: