Hardy Häman Aktell är Calder Cup-mästare med Hershey Bears

Det var inte bara Stanley Cup som delades ut i natt. 
Även AHL-mästerskapet avgjordes där Hershey Bears blev mästare igen – och svenske Hardy Häman Aktell fick då lyfta Calder Cup. 

På grund av en schemakrock så spelades både den sjunde och avgörande Stanley Cup-finalen i NHL samt den sjätte matchen i AHL:s Calder Cup-final under måndagsnatten. 

Florida Panthers säkrade då Stanley Cup-titeln – och samtidigt så stod det även klart att Hershey Bears vinner Calder Cup, igen. 

Efter att ha hamnat i ett underläge med 2-1 i matcher mot Coachella Valley Firebirds så vann Hershey två raka bortamatcher med 3-2 vilket gjorde att de hade matchboll inför nattens match hemma i den sjätte finalen. Det satt hårt inne men till slut kunde Bears också avgöra.

Hardy Häman Aktell med i mästarlaget

Det stod 4-4 efter 60 minuters speltid sedan det ryktade Färjestadsnyförvärvet Marian Studenic gjort mål för Coachella medan Pierrick Dubé skjutit ett hattrick för Hershey. I övertidsspelet tog det sedan bara 66 sekunder innan Matthew Strome sköt det avgörande målet som säkrade titeln för Bears. 

Hershey Bears fortsätter då sin dominans i AHL genom att säkra sin 13:e Calder Cup – klart mest av alla lag i ligan. De har nu också vunnit back-to-back efter att även ha vunnit mot Coachella Valley Firebirds i förra årets final, då med 4-3 i matcher. Det är tredje gången som Hershey ta hem Calder Cup två säsonger i rad – en historisk bedrift. 

Förra året var Gabriel Carlsson med i laget som gick hela vägen – och nu var det en annan svensk back som var med och ledde Hershey till titeln. Hardy Häman Aktell blev nämligen ensam svensk att få lyfta Calder Cup-bucklan efter segern. 

Häman Aktell, som ryktas kunna återvända till SHL inför nästa säsong, stod för en riktigt stark finalserie då han gjorde 4+1 på de sex finalmatcherna. Totalt stod han för nio poäng på 17 matcher i slutspelet. 

Detta är backens tredje mästerskapstitel i karriären då han även vann SM-guld med Växjö Lakers hemma i Sverige både 2021 och 2023.


TV: Florida Panthers vinner Stanley Cup 2024

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: