Oliver Kapanen skriver NHL-kontrakt med Montréal Canadiens

Timrå har varit optimistiska kring möjligheterna att få behålla stjärnvärvningen Oliver Kapanen. Nu står det dock klart att han skrivit NHL-kontrakt med Montréal Canadiens – och att han åker till Kanada för att försöka spela till sig en plats i laget.

Oliver Kapanen hade en genombrottssäsong med starkt spel för KalPa i Liiga och en VM-turnering där han blev Finlands målkung med sex mål på åtta matcher. Därför har det varit stora förväntningar på finländaren i Timrå sedan det blev klart att klubben lyckats sajna honom förra månaden.

Nu kommer dock ett besked som kan förändra spelplanen.

Under lördagen meddelade nämligen Montreal Canadiens att de sajnat 20-åringen, som de valde som 64:e spelare i andra rundan av NHL-draften 2021.

Oliver Kapanen kan återvända till Timrå

Via sociala medier låter Timrå meddela att Kapanen kommer att åka över till Nordamerika i september för att försöka ta plats i Montréal. Skulle han inte lyckas med det återvänder han till Sverige för SHL-spel.

Oliver Kapanen, son till Timrås sportchef Kimmo Kapanen, svarade för 34 poäng (14+20) på 51 matcher i finska högstaligan den gångna säsongen. Han följde upp det med att producera 14 poäng (7+7) på 13 slutspelsmatcher.

På meritlistan har den högerskjutande centern ett JVM-silver med Finland sedan 2022.


TV: “Foppas” snyggaste aktioner i NHL

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: