Leon Draisaitl slipper avstängning – Sam Carrick bötfälls efter andra finalen

Leon Draisaitl slipper straff efter stjärnsmällen på Aleksander Barkov i den andra finalmatchen. 
Däremot bötfälls lagkamraten Sam Carrick efter en ful slashing mellan benen på Dmitrij Kulikov. 

Florida Panthers vann den andra Stanley Cup-finalmatchen mot Edmonton Oilers med 4-1 för att ta ledningen med 2-0 i matcher. Men den stora snackisen efteråt kom inte att handla om resultatet eller ställningen i serien. 

I stället var det Leon Draisaitls tackling på Aleksander Barkov som fångade mångas fokus. 

Draisaitl kommer in hårt på Barkov och sätter också upp sina armar högt på den finske stjärnan. Barkov blev liggandes efter smällen, utgick sedan och återvände inte till spel. Edmontons tyska superstjärna klarade sig då med en tvåminutare för armbågstackling och slapp större straff i matchen. 

Efteråt står det nu klart att Draisaitl inte kommer att straffas vidare efter tacklingen. Under natten så kommer flera uppgifter på att stjärnan inte får någon påföljd för smällen. Enligt ESPN ska Barkovs status inför den tredje finalmatchen ha varit en faktor i beslutet att inte straffa Draisaitl. 

Under gårdagen kunde Floridatränaren Paul Maurice inte bekräfta om Barkov kommer att spela den tredje matchen eller tvingas följa den från sidan. 

– Han är inte sämre, så det är en väldigt bra sak. Den riktiga bedömningen blir i morgon, sade Maurice.

Sam Carrick tvingas böta efter fula slashingen

Även om Leon Draisaitl klarar sig från straff så är hans lagkamrat Sam Carrick inte lika lyckosam. 

I den andra finalmatchen så lessnade nämligen Carrick på Floridas veteranback Dmitrij Kulikov efter en tackling. Carrick svarade då genom att söka upp Kulikov samt dra upp sin klubba mellan benen på försvararen. Under matchen visades forwarden ut i 2+10 för tilltaget. 

Nu straffas också Carrick i efterhand då han tvingas böta drygt 2 200 dollar (motsvarande drygt 23 000 kronor), maxbeloppet, för den fula slashingen. 

Bötesstraffet för Sam Carrick är det enda straffet som delas ut efter den andra finalmatchen. Det innebär att även Edmontons Warren Foegele slipper ytterligare bestraffning efter att ha fått matchstraff för en knätackling på Eetu Luostarinen i förra matchen. 

Match tre i finalserien spelas uppe i Edmonton natten mellan torsdag och fredag.


TV: Gustav Forsling efter andra Stanley Cup-finalen

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: