Fredrik Schlyter klar för Almtuna

Fredrik Schlyter tvingades bort från Djurgården trots kontrakt.
Nu står det klart att forwarden i stället flyttar till Almtuna. 
– Det känns otroligt roligt att ha skrivit på, det kändes som ett enkelt val, säger Schlyter på klubbens hemsida

För nästan två veckor sedan meddelade Djurgården att Fredrik Schlyter får lämna klubben trots att han hade ett år kvar på sitt kontrakt. 

Nu har dock 22-åringen hittat en ny klubbadress.

Under tisdagsmorgonen presenteras forwarden nämligen av allsvenska konkurrenten Almtuna IS

– Det känns otroligt roligt att ha skrivit på för Almtuna. Det kändes som ett enkelt val med många drivna spelare som ledare där alla vill framåt i sin utveckling. Jag ser fram emot att säsongen ska dra igång, ambitionen är att vi spelare, ledare och ni supportrar tillsammans ska göra en grym resa i Almtuna under nästkommande säsong. Vi syns i Gränby ishall till hösten, säger Schlyter på klubbens hemsida.

Värvas av tidigare lagkamraten i Djurgården

Fredrik Schlyter lånades först in till Djurgården från Tyresö/Hanviken under säsongen 2022/23 och imponerade tillräckligt för att få ett permanent kontrakt med DIF. 

Den gångna säsongen gjorde han sedan åtta poäng på 45 matcher i HockeyAllsvenskan. 

– Att Fredrik kommer till oss i Almtuna och stärker laget med sin attityd, karaktär och viljan att varje dag bli bättre, kommer stärka Almtuna både på och utanför isen. Han har hunnit skaffa sig en god erfarenhet trots sin relativt unga ålder. Han har hunnit med att spela två hockeyallsvenska finaler med Djurgården. Fredrik är en användbar spelare som vi kan nyttja i alla dess spelformer. Han behärskar att axla en centerposition likväl som en ytterforwardsroll, säger sportchef Nicklas Danielsson, som spelade med Schlyter i Djurgården under säsongen 2022/23.

Schlyter blir Almtunas fjärde nyförvärv inför nästa säsong och i och med värvningen har klubben nu elva spelare på kontrakt, fördelat på två målvakter, fyra backar och fem forwards.


TV: Floridas väg till Stanley Cup-finalen 2024

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: