Hannes Johansson lämnade Nybro – klar för Cracovia Krakow

Hannes Johansson fick lämna Nybro efter säsongen. 
Nu flyttar 30-åringen utomlands för första gången – och skriver på för polska Cracovia Krakow. 

Han var med och spelade upp Nybro Vikings i HockeyAllsvenskan – men väl uppe i andraligan så fick Hannes Johansson det inte riktigt att lossna. 

Det blev nio poäng på 35 matcher den gångna säsongen och efter att Nybro åkt ut i kvartsfinalen mot Brynäs så meddelade klubben att 30-åringen var en av flera spelare som fick lämna klubben. 

Nu har dock Johansson hittat en ny klubbadress. Han flyttar nämligen utomlands för första gången i sin karriär och skriver på för Cracovia Krakow i Polen. 

– Hannes är en spelare med lång erfarenhet och stor mångsidighet. Vi hoppas starkt att han kommer att bli en av de främsta målskyttarna i laget, och att våra unga hockeyspelare har någon att lära av. Han kommer inte med i laget förrän i augusti, men jag vill hälsa honom välkommen till klubben och önskar honom lycka till!, säger klubbdirektör Łukasz Sikora på Krakows hemsida.

Hannes Johansson har under sin karriär spelat 282 matcher i HockeyAllsvenskan för Tingsryd, Karlskrona och Nybro. Hans bästa säsong var 2017/18 då han sköt 14 mål och 20 poäng på 45 matcher för Tingsryd. Förutom avancemanget med Nybro förra året så var centern också med och spelade upp moderklubben Tingsryd i HockeyAllsvenskan 2015. 


TV: Edmonton klart för final

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: