Alex Brännstam klar för Västervik

Alex Brännstam byter klubb i Hockeyettan. 
Efter säsongen i Hudiksvall så är den tidigare JVM-backen nu klar för spel i Västervik nästa säsong. 
– Alex är ett proffs och en väldigt stabil back, säger sportchefen Victor Öhman.

Västerviks IK fortsätter att rusta inför den kommande säsongen i Hockeyettan efter att klubben åkt ut ur HockeyAllsvenskan i våras. 

Under måndagen har klubben då gjort klart med nästa spelare som ska ingå i truppen. De presenterar nämligen att den 23-årige backen Alex Brännstam har skrivit på inför nästa säsong. 

– Vi är väldigt nöjda med denna påskriften. Alex är ett proffs och en väldigt stabil back där hans skridskoåkning och defensiva spel är det som sticker ut, men där han också är duktig på att transportera puck och hitta lösningar, så jag ser honom som en back som är bra på det mesta och som kommer passa in i vårt sätt att spela väldigt bra, säger sportchef Victor Öhman och fortsätter: 
– Trots sin relativt unga ålder har Alex fått vara med om mycket, han har varit med och spelat JVM, han har gjort en hel del matcher i både SHL och HockeyAllsvenskan och den erfarenheten kommer vi få stor nytta av.

Vann guld på U18-VM med Småkronorna

Alex Brännstam är född 2001 och är fostrad i Nacka HK men spelade juniorhockey i Djurgården där han kom fram och fick göra 28 SHL-matcher. Han var också utlånad till både Vita Hästen och Södertälje under åren i Djurgården. Efter att klubben åkt ut ur SHL 2022 så flyttade Brännstam i stället till Vita Hästen men efter att föreningen gått i konkurs så klev han ner i Hockeyettan för spel i Hudiksvall. 

Där gjorde han 20 poäng på 51 matcher under den gångna säsongen. Han har tidigare gjort totalt 89 matcher i HockeyAllsvenskan. 

Internationellt så var Brännstam med i det svenska laget i U18-VM som vann det historiska guldet 2019. Han blev sedan också uttagen till Juniorkronorna och spelade JVM 2021.


TV: Bröderna Lindbloms återförening

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: