Uppgifter: Jake Guentzel kan lämna Carolina – vill testa free agent-marknaden

Jake Guentzel var en prestigevärvning av Carolina Hurricanes. 
Men nu riskerar Carolina att tappa stjärnan – då han uppges vilja testa free agent-marknaden. 

Innan trade deadline så gjorde Carolina Hurricanes ett ‘statement’ genom att trejda till sig stjärnforwarden Jake Guentzel från Pittsburgh Penguins. 

Guentzel gjorde också stor succé direkt i sin nya klubb med 25 poäng på 17 matcher i slutet av grundserien. Han följde sedan upp det med nio poäng på elva matcher i slutspelet där Carolina åkte ut mot New York Rangers efter att ha förlorat med 4-2 i matcher. 

Carolinas plan när de trejdade till sig Guentzel var att skriva ett långtidskontrakt med forwarden som håller kvar honom i Raleigh en längre tid framöver. 

Men nu är det osäkert om de lyckas.

Guentzel ser ut att testa marknaden

Enligt David Pagnotta på The Fourth Period så är det inte säkert att Carolina lyckas komma överens med Guentzel innan free agent-marknaden öppnar den första juli. Parterna har inte enats om ett avtal än och Guentzel ska då vilja se vad han kan få för erbjudande på den öppna marknaden som free agent först innan han fattar sitt beslut. 

Om något annat lag kommer med ett bättre erbjudande på öppna marknaden så skulle han kunna hugga det i stället. Pagnotta skriver dock att det fortfarande är möjligt att Guentzel stannar i Carolina och accepterar deras bud efter att ha kollat vad som finns ute på marknaden. 

Jake Guentzel har varit en toppforward i NHL sedan sin debut under säsongen 2016/17 där han var med och vann Stanley Cup direkt med Pittsburgh Penguins. Han vann då skytteligan i slutspelet med 13 mål och 21 poäng på 25 matcher som rookie. Guentzels bästa säsong var 2021/22 då han sköt 40 mål och 84 poäng på 76 matcher för Pittsburgh. 

Totalt i sin karriär har 29-åringen spelat 520 NHL-matcher och gjort 491 poäng.


TV: Florida klara för Stanley Cup-final – slår ut NY Rangers

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: