Lauri Pajuniemi, Ahti Oksanen och Janne Kuokkanen klara för Lausanne

De var alla framstående spelare i SHL den gångna säsongen. Nästa säsong blir Lauri Pajuniemi, Ahti Oksanen och Janne Kuokkanen lagkamrater i schweiziska Lausanne.

Via sin hemsida meddelar schweiziska Lausanne att finländarna Lauri Pajuniemi, Ahti Oksanen och Janne Kuokkanen är klara för spel i klubben. Pajuniemi och Kuokkanen ansluter närmast från spel i Malmö, medan Oksanen spelade i Oskarshamn den gångna säsongen.

Alla tre har skrivit på varsitt tvåårskontrakt.

Återförenas med Suomela

Tillsammans med Oscar Lindberg var Janne Kuokkanen den enda ordinarie SHL-spelaren som snittade över en poäng per match den gångna säsongen, då finländaren stod för 44 poäng (18+26) på 43 matcher med Malmö. Lagkamraten Lauri Pajuniemi hade även han en poängstark säsong, då han producerade 35 poäng (15+20) på 43 matcher för Malmö.

Ahti OksanenAhti Oksanen, å sin sida, hade inte en lika poängstark säsong som föregående säsong, då han stod för 42 poäng på 52 matcher, men i slutändan blev det ändå 25 poäng (10+15) på 40 matcher för den finske VM-forwarden. I Lausanne återförenas Oksanen även med sin tidigare Oskarshamnskompis, tillika SHL:s tidigare poängkung, Antti Suomela.

Lausanne slutade på en tredjeplats i grundserien den gångna säsongen innan laget tog sig hela vägen till final, där man i slutändan förlorade mot ZSC i den sjunde och avgörande finalmatchen.


TV: Bröderna Lindbloms återförening

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: