Stuart Skinner hyllas efter stormatchen: “Älskar att motbevisa folk”

Stuart Skinner har stundtals varit ifrågasatt under Stanley Cup-slutspelet. I natt levererade han en storartad insats mellan stolparna för att säkra Edmontons plats i finalen.
– Han älskar att motbevisa folk, säger superstjärnan Connor McDavid till Sportsnet.

När Edmonton Oilers var illa ute i konferenssemifinalen mot Vancouver Canucks valde tränaren Kris Knoblauch att ställa målvakten Stuart Skinner åt sidan för att ge Calvin Pickard chansen i stället. 

Efter två matcher på bänken kastades Skinner emellertid tillbaka in i laget – och har sedan dess aldrig blickat tillbaka.

Skinner hjälpte Oilers förbi Canucks i konferenssemifinalen och när Edmonton i natt säkrade sin plats i Stanley Cup-finalen via en 2–1-seger mot Dallas bjöd den tidigare ifrågasatte målvakten på en stormatch.

– Vi skulle sitta på ett plan på väg mot Dallas igen om det inte hade varit för “Stu”. Trots att han är en ung målvakt har han gått igenom så mycket. Många tvivlar på honom och säger inte de roligaste sakerna om honom, men han är en av de bästa målvakterna i ligan. Det har han visat under grundserien och i slutspelet. Han älskar att motbevisa folk, säger superstjärnan Connor McDavid till Sportsnet.

Räddade 34 av 35 skott i avgörande matchen

Skinner räddade 34 av 35 skott i segermatchen där Oilers endast mäktade med att skjuta tio skott på mål.

– Det känns fantastiskt. Dallas tryckte på hårt och fick in ett viktigt mål vid en viktig tidpunkt, men hur vi kom ihop efter det var imponerande, säger målvakten.

Skinner räddade en räddningsprocent på 92,2 procent i konferensfinalen mot Dallas, där han räddade 96,3 procent av skotten i de två sista matcherna.

– Han var otrolig i kväll. Vi skulle inte sitta här och prata om en seger om det inte vore för honom, säger Connor McDavid.

Edmonton Oilers – Dallas Stars 2–1 (2–0, 0–0, 0–1)
Edmonton: Connor McDavid (5), Zach Hyman (14).
Dallas: Mason Marchment (3).

Edmonton vidare med 4–2 i matcher.

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: