Edmonton Oilers en seger från Stanley Cup-final

Edmonton Oilers är en seger från sin första Stanley Cup-final sedan 2006. Detta efter att man i natt besegrat Dallas Stars med 3–1 och skaffat sig matchboll i den västra konferensfinalen.
– Alla spelade riktigt bra i kväll, säger storstjärnan Connor McDavid till Edmonton Journal.

Edmonton Oilers har gett sig själva chansen att spela sig till en plats i Stanley Cup-finalen på hemmaplan. I natt gick laget upp i en 3–2-ledning i matchserien mot Dallas Stars efter att laget lyckats vinna bortamatchen i Texas med 3–1.

– Alla spelade riktigt bra i kväll. Det var så nära vår bästa match vi kunde komma på ett bra tag. Direkt från start och hela vägen in i mål – det finns mycket att gilla, säger storstjärnan Connor McDavid till Edmonton Journal.

Hyllar kedjekamraten: “Han var grym”

McDavid stod för en assist i matchen, där det annars var kedjekamraten Ryan Nugent-Hopkins som stal showen med sina två fullträffar i matchen. 31-åringen gjorde både 1–0 och 2–0 i matchen, bägge målen kom i powerplay, och var således en stor anledning till bortasegern för Oilers.

– Han får göra så mycket för det här laget, oavsett om det är i boxplay eller i powerplay. Han får göra allt, men han levererar alltid. Den här kvällen var stor. Han var grym, säger McDavid om sin kedjekamrat.

Målvakten klev fram

Svenske rookiebacken Philip Broberg satte sitt första Stanley Cup-mål i karriären, då hans avslut från blålinjen letade sig förbi Jake Oettinger till 3–0 drygt fem minuter in i den andra perioden. Stars slutspelssuccé Wyatt Johnston reducerade Oilers ledning till 3–1 i slutakten, men Stuart Skinner spelade stabilt mellan Edmontons stolpar, släppte inga fler puckar förbi sig och räddade totalt 19 av 20 skott i segermatchen.

– Jag tycker att han var grym hela kvällen, men speciellt i boxplay-spelet i slutet av den andra perioden och sedan i slutskedet av den tredje perioden där han stod för några riktigt viktiga räddningar. Vi spelade bra framför honom, men han klev också fram och levererade, säger McDavid om Skinner.

Under natten till måndag, svensk tid, spelas den sjätte matchen i konferensfinalen mellan Edmonton och Dallas i Edmonton. Oilers kan då säkra sin plats i Stanley Cup-finalen för första gången sedan 2006.

Dallas Stars – Edmonton Oilers 1–3 (0–1, 0–2, 1–0)
Dallas: Wyatt Johnston (10).
Edmonton: Ryan Nugent-Hopkins 2 (6), Philip Broberg (1).

Edmonton ledder med 3–2 i matcher.

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: