TV: Gustav Forslings succéslutspel fortsätter

Gustav Forsling är vår hetaste NHL-svensk just nu. I natt slog backen till igen när Florida vann med 3-2 i New York – och nu är Panthers en seger ifrån en ny Stanley Cup-final.

Det var hyperviktiga match fem i Madison Square Garden. Då tar Florida också ett rejält kommando över serien.

Med en 3-2-seger kan Panthers nu avgöra konferensfinalen på hemmaplan i match sex och ta sig till sin andra raka Stanley Cup-final.

Den här gången var det Chris Kreider som gav hemmalaget ledningen i den andra perioden. En ledning som inte höll sig i mer än sex minuter.

För då klev Gustav Forsling fram. Den svenska backen har växt fram till vår hetaste NHL-svensk och har nu gjort poäng i fem av sina sex senaste matcher. Det samtidigt som han är en jätte bakåt. +12 i plus/minus-statistiken på 16 matcher skvallrar om att han är en av de främsta tvåvägsbackarna i världen just nu.

– Jag tog den bara till mitten när de backade av lite. Jag hade “Chuckie” på min vänstra sida också. Jag funderade på att passa honom men sen gjorde “Goose” en bra grej och tog sig in på mål. Jag lyckades hitta honom och sen var det ett bra avslut av honom också, säger Sam Bennett som assisterade till Forslings mål.

Stängde matchen i tredje

Efter Gustav Forslings mål kom också både 2-1 och 3-1 för Florida.

Anton Lundell satte 2-1 i den tredje perioden och sen stängde Sam Bennett matchen med ett mål i tom kasse. Alexis Lafrenière reducerade visserligen i matchens sista minut men Rangers lyckades inte forcera någon övertid.

Och nu krävs det alltså en seger på bortaplan i match sex för att tvinga fram en sjunde och avgörande på hemmaplan.