Brynäs besked – Jacob Blomqvist lämnar: “Varit fantastisk”

Den där finalmatchen på Hovet blev den sista i Brynäs. 
Nu tackar Gävle-klubben av den 37-årige klubbprofilen, Jacob Blomqvist.
– Det största avtrycket är Jackes förmåga att skapa energi i en grupp, säger Alcén på klubbens hemsida. 

459 matcher, 71 mål, 81 assist och ett SM-silver. Det är det facit som Jacob Blomqvist kan visa upp efter sina totalt nio år i Brynäs. Efter den säkrade finalsegern i Hockeyallsvenskan och det säkrade SHL-kontraktet meddelar nu klubben att profilen inte följer med upp i SHL. 

– Jacob har under sin tid i Brynäs varit en fantastisk bidragsgivare, allt från att vinna tekningar, en stark defensiv till att producera såväl mål som assist. Det största avtrycket är dock Jackes förmåga att skapa energi i en grupp. Balansen i att vara en tydlig kravställare och att sprida glädje är unik, säger sportchefen Johan Alcén på klubbens hemsida.

Arbetssökande: “En otroligt fin avslutning”

Den nu 37-årige forwarden slog sig fram i Brynäs från U16, men lämnade sedan kort efter debuten i Elitserien/SHL. Efter äventyr i hockeyallsvenskan och SHL återvände han till slut 2014 och blev kapten. Under 2022/23 gjorde han det igen efter det säkrade SHL-kontraktet med Timrå.

Huruvida han nu har gjort sin sista hockeymatch är ännu inte klart. Under firandet i Hovets omklädningrum berättade profilen för hockeysverige.se om sina tankar kring framtiden. 

– Det enda jag kan säga är att om det här skulle vara slutet på en lång karriär så är det en otroligt fin avslutning. Sen får vi se vad som händer, men om det skulle vara så kunde jag inte önskat bättre, svarade han då. 

I den sista intervjun på Brynäs hemsida säger han följande. 

– Jag är arbetssökande nu, så vi får se vilket jobb det blir och vad som händer framöver. 

Jacob Blomqvist jublar efter finalsegern på Hovet. Foto: Simon Eld.


TV: Ove Molins lättnad: "Jag är jättestolt"

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: