Seger för USA mot Lettland

USA vann med 6-3 (2-0, 1-1, 3-2) i grupp B i hockey-VM mot Lettland på tisdagen.

Segern var USA:s femte på de senaste sex matcherna.

USA startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Brady Tkachuk och Zach Werenski. Efter 2.34 i andra perioden ökade USA på till 0-3 genom Cole Caufield.

Lettland reducerade dock till 1-3 genom Renars Krastenbergs tidigt i perioden av perioden.

USA ökade ledningen till 1-4 genom Matt Boldy efter 20.18. 4.48 in i tredje perioden slog Eduards Tralmaks till på pass av Kristaps Zile och reducerade för Lettland.

Efter 5.03 i tredje perioden reducerade Lettlands Roberts Mamcics på nytt framspelad av Kaspars Daugavins.

8.45 in i perioden nätade USA:s Cole Caufield på nytt på pass av Shane Pinto och ökade ledningen för USA.

Laget punkterade matchen med ett 3-6-mål med 34 sekunder kvar att spela genom Joel Farabee. 3-6-målet blev matchens sista.

Cole Caufield gjorde två mål för USA och två assist.

Det här betyder att Lettland slutar på femte plats, och USA på andra plats. USA är klart för slutspel. Noteras kan att USA sedan den 10 maj har avancerat fem placeringar i tabellen.