Gustav Forsling sköt Florida vidare: “Bäst i världen”

Florida är vidare till konferensfinal. Stor hjälte blev Gustav Forsling, som sköt laget vidare i slutminuterna.
– Jag brukar inte vara killen som avgör, säger han efter matchen.

Se höjdpunkterna i videospelaren.

Stanley Cup-final ifjol – och åtminstone konferensfinal i år. Florida går långt för andra året i rad. I natt vann de match sex mot Boston och säkrade avancemang till den tredje slutspelsrundan.

Stor hjälte? Gustav Forsling. Vid ställningen 1-1 med bara en och en halv minut kvar att spela tog han hand om en lös puck och lyckades överlista den annars storspelande Jeremy Swayman. Målet var svenskens andra i slutspelet. Han blev också den första backen i klubbens historia att skjuta ett serievinnande mål i slutspelet.

– Jag brukar inte vara killen som avgör. Jag försöker spela försvarsspel där ute, för det mesta, så det är kul att få göra mål och hjälpa laget att vinna. Men jag kommer hålla mig till att försvara framöver, säger han enligt nhl.com.

Paul Maurice: “Han är bäst i världen”

Efter matchen hyllades svensken också stort av coachen Paul Maurice.

– Det finns olika slags backar. Men i hans kategori är han bäst i världen, sade coachen.

Nu väntar alltså New York Rangers i konferensfinalen för Floridas del. Rangers slog ut Carolina natten till fredag. Längre än så vågar man inte blicka.

– Vi är i nuet. Vi tror på varandra och jobbar ihop. Det är ett privilegium att vara en del av det här laget, säger målvakten Sergej Bobrovskij.

Boston - Florida 1-2 (Florida vidare till konferensfinal)

Boston: Pavel Zacha

Florida: Anton Lundell, Gustav Forsling




 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: