Brad Marchands svar efter smällen: “Slutspelet handlar om att skada”

Efter den omtalade smällen som satte Brad Marchand ur spel uttalar sig den tuffe Boston-stjärnan nu om det hela – på ett häpnadsväckande sätt. 
– En del av slutspelet handlar om att skada varenda spelare i det andra laget, säger han.

Se situationen i videospelaren ovan.

Sam Bennetts smäll på Brad Marchand i det tredje mötet mellan Florida Panthers och Boston Bruins har skapat starka reaktioner. Efter att stjärnan dundrat in i sargen och sedan utgått, anklagades bland annat Bennett för fulspel av Bruins-coachen Jim Montgomery. 

– Det finns en historik där med Bennett, sade Montgomery.

Under torsdagen var Marchand tillbaka i träning och kunde möta media själv för att ge sin version av händelsen. 

– Han kom undan, men jag tänker inte klaga. Jag har varit på andra sidan många gånger. Det är en del av sporten, en del av slutspelshockeyn. Det suger att vara på andra sidan, men det händer, säger kaptenen till media.

Tacklingen har gjort att den 36-årige stjärnan missat de två senaste kvartsfinalmötena med en överkroppsskada, men själv trycker han ändå på att det är en del av slutspelet. 

– Folk vill inte säga det, men en del av slutspelet handlar om att skada varenda spelare i det andra laget. Ju fler killar du sänker, desto större övertag har ditt lag, säger han till media.

Kan vara tillbaka till måstematchen

Efter att han tränat i både powerplay och i en andrakedja är förhoppningen att han nu kommer att kunna spela i det sjätte mötet med Panthers. Ett möte som Bruins måste vinna om inte säsongen ska ta slut. 

– Vi får se hur det blir imorgon. Det är tufft att bara se på den här tiden på året. Det var skönt att vara där ute och vara runt energin och känslorna, säger han om sin status.


TV: Elias Pettersson om sviktande formen


 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: