TV: Evan Bouchard avgjorde – med 39 sekunder kvar

Edmonton var piskade att vinna för att inte hamna i ett 3-1-underläge. Då klev backen Evan Bouchard fram och avgjorde till 3-2 med 39 sekunder kvar i match fyra.

Vancouver och Edmonton går en tuff matchserie mot varandra. Vancouver har tagit kommandot och hade chansen i match fyra att kliva ifrån till en 3-1-seger på bortaplan.

Canucks hade i sådana fall kunnat avgöra serien hemma i match fem.

Men då klev Evan Bouchard fram och såg till att segern hamnade hos Oilers. Den tidigare SSK-backen avgjorde match fyra med bara 39 sekunder kvar att spela. Det efter att Edmonton tappat en 2-0-ledning i den andra perioden.

Kvitterade serien

För det var Edmontons match från början till slut. Leon Draisaitl satte 1-0 innan Ryan Nugent-Hopkins sköt 2-0 i den andra perioden.

Vancouver kom dock som sagt tillbaka i den tredje när Conor Garland och Dakota Joshua satte ett varsitt mål. Där det sista målet kom med mindre än två minuter kvar.

Men med 39 sekunder kom alltså avgörandet som nu gör att det står 2-2 i matchserien mellan de båda kanadensiska lagen.