HOCKEY-VM: Hattrick av Nico Hischier när Schweiz vann mot Österrike

Schweiz vann mot Österrike i grupp A i Hockey-VM, med 6-5 (1-2, 3-2, 2-1).

Nico Hischier blev matchhjälte med sitt avgörande 6-5-mål med bara 52 sekunder kvar av matchen.

Det var andra raka för Schweiz, efter 5-2-segern mot Norge i första matchen.

Österrike startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Clemens Unterweger och Paul Huber innan Schweiz svarade och gjorde 2-1 genom Roman Josi. I andra perioden var det i stället Schweiz som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 4-4.

Tre poäng av Roman Josi

Bortalaget var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-2 och matchen med 6-5.

Schweiz Nico Hischier stod för fyra poäng, varav tre mål och Roman Josi gjorde två mål och spelade fram till ett mål. Clemens Unterweger gjorde ett mål och totalt tre poäng för Österrike.

Tisdag 14 maj 20.20 spelar Österrike borta mot Kanada. Schweiz möter Tjeckien hemma i O2 Arena måndag 13 maj 20.20.

Här hittar du hela spelschemat för hockey-VM 2024.

Här hittar du all information du behöver om hockey-VM 2024.