TV: Storbråk mellan Los Angeles och Edmonton – efter Andreas Englunds smäll

Det hettade till rejält i nattens Stanley Cup-möte mellan Los Angeles Kings och Edmonton Oilers. Detta efter att Andreas Englund delat ut en tackling på Evander Kane.

Vid ställningen 4–1 drygt fem minuter in i den tredje perioden i nattens möte mellan Los Angeles Kings och Edmonton Oilers hettade det till rejält mellan lagen.

Detta till följd av en tackling som Kings svenske backbjässe Andreas Englund valde att dela ut på Edmontons forward Evander Kane i mittzonen. Efter att Edmontonforwarden släppt en passning förbi valde Englund att kliva upp och sätta in en tackling som träffade i huvudet på Kane, som sänktes till isen och tog sig för ansiktet.

Andreas Englunds tolfte slagsmål denna säsong

Det dröjde inte länge innan Kanes lagkamrater kom till hand undsättning – och full kalabalik utbröt. Evander Kane lyckades få tag i Andreas Englund, varpå de två kastade handskarna för ett regelrätt slagsmål som varade i några sekunder innan Englund lyckades brotta ned Edmonton-forwarden till isen.

Slagsmålet var Englunds tolfte den här säsongen, enligt hockeyfights.com.

Totalt delades 22 utvisningsminuter ut i samband med situationen, där Englund tilldelades sju av dessa i form av en fighting-utvisning (fem minuter) och en illegal check to the head. Kane, å sin sida, fick en femminutersutvisning för slagsmålet.

I matchen, som Edmonton vann komfortabelt med 6–1, delades totalt 92 utvisningsminuter ut.

Se situationen i videospelaren ovan.

{{ BC AD HERE }}

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: