Erik Påhlsson historisk – efter starka veckan

Erik Påhlsson har haft en otroligt stark säsong i USHL. Efter att ha gjort sex poäng på fyra matcher den gångna veckan är forwarden nu också den poängbästa svensken någonsin i ligan.

Det har spela många framgångsrika svenska spelare i USHL. Fredrik Olofsson, nu i Colorado, är ett exempel.

Men ingen har gjort fler poäng på en säsong i ligan än vad Erik Påhlsson har gjort.

Forwarden står nu noterad för 67 poäng på 55 matcher efter att ha gjort sex poäng på fyra matcher under den gångna veckan. Med det passerade han Emil Öhrvalls rekord på 63 poäng.

Den tidigare HV-forwarden hade framför allt en riktigt stark vår då han länge ledde poängligan i hela USHL. Trots den starka hösten blev det dock inget JVM för Sverige på hemmaplan i Göteborg.

Erik Påhlsson ska leda Dubuque till titeln

Till nästa säsong kommer Erik Påhlsson spela för University of Minnesota i NCAA. För ett år sedan valde inget NHL-lag att drafta honom, men nu återstår det att se om något lag hugger efter den fina säsongen.

Först ska 19-åringen dock försöka leda Dubuque Fighting Saints till mästerskapstiteln i USHL. Grundserien är färdigspelad och laget går in i slutspelet rankade som tvåa.

Noterbart från den här USHL-säsongen är även att backen Sascha Boumedienne gör den bästa U17-säsongen någonsin av en svensk i ligan. 16-åringen har stått för fina 25 poäng på 47 matcher.


TV: Otäcka scener när domaren blir liggande på isen – fördes ut på bår

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: