MJÖRNBERG: De spelade bäst hockey i kvalseriepremiären

Så har slutligen kvalserien mot Hockeyallsvenskan rullat igång och den gjorde det med några riktigt intressanta resultat när båda de utpekade storfavoriterna föll på hemmaplan.

De finns två sannklyschor som rapas inför varje kvalserie. Det är viktigt att vinna sina hemmamatcher och det är viktigt att vara med från start eftersom poängen man tar där blir viktiga. Utifrån dessa får man ändå säga att kvalserien mot Hockeyallsvenskan fick en väldigt intressant start denna påskafton.

Kristianstad pekas av många ut som förhandsfavorit inför kvalserien, men förlorade efter förlängning (3-4) hemma mot Halmstad Hammers. Och då ska skåningarna ändå vara glada att man fick med sig en pinne, för i själva verket var det så att gästerna förlorade en poäng snarare än vann två när backen Jonatan Lundgren slog sin gubbe och väldigt elegant dribblade in segerpucken i förlängning. För det var faktiskt så att Halmstad var banans bättre lag.

Hammers fortsatte så att säga vara Hammers. Ett lag som är snabbt till puck, som har ett distinkt passningsspel och därmed kan lösa trängda situationer på ett bekvämt sätt och som över huvud taget känns väldigt tryggt därute på banan. Känslan var att Hammers hade kunnat ha med sig mer än 3-1 på tavlan efter de två första perioderna med tanke på hur spelet såg ut.

Sen ska Kristianstad inte förringas. Det är ett skickligt lag som kämpade på, hade en kapten i Dennis Svensson som dundrade in två puckar och två av målen laget gjorde var dessutom sådana där de jobbade in puckarna i grötiga situationer framför mål. Exakt sådant som är viktigt i en kvalserie. Att man lyckades jobba sig ikapp till en kvittering var starkt, men…

Favoriten tappade alltså två poäng på hemmaplan i premiären. Inte för att man var dåliga utan för att häftiga Halmstad Hammers var ännu bättre. Men KIK checkar ändå två boxar för hur man inte ska inleda en kvalserie.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: