TV: William Eklunds succé – sköt sitt första hattrick i NHL

William Eklund har gått från klarhet till klarhet på sistone. I natt sköt storlöftet sitt första hattrick i NHL-karriären när San José vann med 3-2 mot St. Louis Blues.

Att William Eklund var en stor segerorganisatör för San José i natt är inte att överdriva. Svensken sköt alla Sharks tre mål och avgjorde även matchen på övertid.

Det när han fullbordade sitt hattrick med ett 3-2-mål.

– Surrealistiskt. Det känns som att vi håller ihop även när vi får motgångar och i dag känner jag att vi verkligen steppade upp rejält, säger han själv till NHL.com.

William Eklunds fina debutsäsong

För 21-åringen var det också karriärens första hattrick. De två första målen kom i den andra perioden när löftet hittade rätt i powerplay två gånger om inom loppet av tre minuter.

I den tredje perioden kvitterade St. Louis efter två mål av Jordan Kyrou och Brayden Schenn. När förlängningen väl kom tog William Eklund tillvara på en spelvändning och säkrade vinsten.

Forwarden har nu gjort 40 poäng på 74 matcher under sin första NHL-säsong.