Efterlängtad seger för Calgary – steg åt rätt håll mot Los Angeles

Det har varit en tung period med fem förluster i rad för Calgary i NHL. Men hemma mot Los Angeles bröts den sviten. Det blev 4-2 (2-1, 1-1, 1-0) i matchen i Scotiabank Saddledome.

Calgary Flames tog ledningen efter fyra minuters spel, genom Nazem Kadri.

Los Angeles Kings kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 5.40 nätade Adrian Kempe assisterad av Drew Doughty.

Calgary tog ledningen på nytt efter 11.52, när Martin Pospisil hittade rätt framspelad av Andrei Kuzmenko och Nazem Kadri.

Calgary utökade ledningen genom Blake Coleman efter 11.58 i andra perioden och kom allt närmare segern.

Med 1.32 kvar att spela av perioden kunde Anze Kopitar göra 3-2 för Los Angeles. 11.32 in i tredje perioden slog MacKenzie Weegar till framspelad av Jonathan Huberdeau och Yegor Sharangovich och ökade ledningen för Calgary. 4-2-målet blev matchens sista.

Calgarys nya tabellposition är femte plats, medan Los Angeles är på fjärde plats.

Onsdag 3 april 03.00 spelar Calgary hemma mot Anaheim Ducks. Los Angeles möter Winnipeg borta i Bell MTS Place tisdag 2 april 03.00.