Hockeyprofilen åtalad för ringa narkotikabrott och rattfylleri

En svensk hockeyspelare har åtalats för ringa narkotikabrott och rattfylleri.
Den misstänkte spelaren har erkänt brottet. 

En svensk hockeyspelare har blivit åtalad för ringa narkotikabrott och rattfylleri, och erkänner brottet. Detta rapporterar lokaltidningen där spelaren är hemmahörande.

Det var i slutet av 2023 som polisen fick in ett tips om att spelaren hade kört bil påverkad och valde att åka hem till den misstänkte. Väl där påträffade polispatrullen spelaren körandes en fyrhjuling, som användes för att skotta snö. 

Polisen som gick fram till spelaren uppger i sitt PM att hon uppfattade den misstänkte som påverkad. Spelaren erkände på plats att alkohol hade konsumerats, men endast en öl som hade druckits en timme tidigare. Ett utandningsprov utfördes på plats och sedan beslutades att personen skulle följa med till stationen för vidare prover.

“Jag är djupt ångerfull”

Polisen uppger i sitt PM att hon även kände en doft av cannabis när hon pratade med spelaren och sedan även i garaget. Väl inne på stationen erkände spelaren till att ha använt cannabis under dagen.

I ett förhör berättar spelaren att cannabisen hade intagits i form av en olja, med en typ av droppar som man dricker. Spelaren berättar också i förhöret att han ångrar sitt agerande.

– Det har blivit en extrem stor inverkan på mitt liv. Jag är djupt ångerfull, säger spelaren i förhöret.

Eftersom spelaren har erkänt brottet har åklagaren rekommenderat att en rättegång inte är nödvändig och att påföljden ska bli 70 dagsböter á 1 000 kronor.


TV: Sergatjov i tårar och utburen på bår i comebacken

 

 

 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: