Tedh Persson matchhjälte när Skillingaryd vann mot Nässjö

Skillingaryd tog till slut hem segern mot Nässjö i matchen borta i Höglandsrinken på söndagen. Tedh Persson slog till 18.06 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål. Matchen i HockeyTrean Alltrean södra A slutade 3-4 (1-0, 2-2, 0-2).

– Vi gör en bra match, vi snubblar lite själva tyvärr på slutet. Men vi har spelat bra ett par matcher nu och det gäller att göra rätt de sista så kommer vinsterna bli än flera, kommenterade Nässjös tränare Nicodemus Ahlin efter matchen.

Skillingaryds tränare Stefan Rosén tyckte till om matchen:

– Det som avgjorde på slutet var att vi gick ner på folk och hade konstant press på dem och till slut får vi utdelning.

Nässjö tog ledningen efter 15.06, genom William Keith på pass av Petter Johansson och Ian Mcdonald. Efter 3.56 i andra perioden nätade Axel Persson, framspelad av Theodor Curmark och Ludvig Dahlqvist och kvitterade för Skillingaryd.

Nässjös Liam Schultz gjorde 2-1 efter 4.06 på pass av Marcus Almlöw och Alex Henningsson.

Skillingaryds Carl Lageskog gjorde 2-2 efter 15.29 framspelad av Theodor Curmark.

Nässjös William Keith gjorde 3-2 efter 18.42 på pass av Carl Angel och Petter Johansson.

10.30 in i tredje perioden slog Felix Wermelin till på pass av Carl Lageskog och Erik Carlsson och kvitterade för Skillingaryd.

Laget avgjorde matchen med 1.54 kvar att spela genom Tedh Persson assisterad av Theodor Curmark. Därmed hade Skillingaryd vänt matchen.

Skillingaryds Theodor Curmark hade tre assists.

Det här var Nässjös tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Skillingaryds andra uddamålsseger.

Det här betyder att Nässjö nu ligger på åttonde och sista plats i tabellen, och Skillingaryd är på fjärde plats.

I nästa omgång har Nässjö Göteborgs IK hemma i Höglandsrinken, söndag 28 januari 16.00. Skillingaryd spelar borta mot Partille HK torsdag 25 januari 20.00.