Straffar avgjorde för Lerum i hemmasegern mot Nässjö

Lerum mötte Nässjö hemma i en match i HockeyTrean Alltrean södra A som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde hemmalaget vinna med 4-3 (0-1, 0-1, 3-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod William Wohnerow för.

Nässjös tränare Nicodemus Ahlin tyckte till om matchen:

– Vi spelar bra i två perioder, får ett pp i sista som vi slarvar med så de gör 1-2 sedan blir vi ängsliga och rädda att förlora och dem får lite medvind. Tyvärr förlorar vi 2 poäng som vi inte borde göra en sådan här match.

Därmed har Lerum vunnit fyra matcher i rad i HockeyTrean Alltrean södra A.

Nässjö tog ledningen efter 8.16, genom Marcus Almlöw på pass av Alex Henningsson. Efter 8.03 i andra perioden slog Petter Johansson till, på pass av Carl Angel och William Keith och gjorde 0-2. Lerum gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 0-2 till ledning med 3-2. Brodéns 3-2-mål kom med 01.40 kvar av matchen.

Nässjö kvitterade till 3-3 genom William Keith. Målet kom med 31 sekunder kvar att spela. I straffläggningen var det Lerum som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod William Wohnerow för.

Det här var Lerums andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Nässjös andra uddamålsförlust.

Lerum har nu elva poäng efter fyra spelade matcher, medan Nässjö har fem poäng efter fem matcher.

Nästa motstånd för Lerum är Göteborgs IK. Nässjö tar sig an Ronneby hemma. Båda matcherna spelas söndag 14 januari 16.00.